חיפוש חברת הובלות – התחילו לחפש חברת הובלות כשישה עד שמונה שבועות לפני הובלת הדירה על מנת שתוכלו להימנע מלחץ מיותר ככל שמתקרב תאריך המעבר. בדרך זו תבטיחו לעצמכם את חברת ההובלות המתאימה ביותר בתאריך ובשעה שמנוחים לכם. מאחר ולוח הזמנים של חברת ההובלות לא יהיה עמוס ולכן יכולת ההתמקחות שלכם תגדל. הדבר נכון עוד יותר בתקופת הקיץ המאופיינת בביקוש רב למובילים.
הפרדת חפצי החדרים – ארזו כל חדר בארגזים נפרדים.
שימוש בתיקים ומזוודות – בעיקר לבגדים המשמשים אתכם בשגרה.
אריזות מתאימות – חפצים כבדים כדוגמת ספרים צריכים להיארז בקרטונים קטנים על מנת להקל על תהליך ההובלה.
מכשירי חשמל – היערכו בהתאם על פי הנחיות היצרן – לדוגמה: הפשרת המקרר כ-24 שעות לפני הובלת הדירה וניקוי התנור לפני הובלתו.
כלי חרס ופורצלן – ישנם כלים שעטיפתם בנייר עיתון תשאיר עליהם כתמים.
צלחות, כוסות ובקבוקים – ארזו כשהם פונים מעלה.
מסמכים חשובים – ארזו בנפרד ובכלל זה רשומות קופות חולים, דרכונים, תעודות, ביטוחים, תעודות זהות, אלבומי תמונות וכל מסמך אישי אחר.
קרטונים מתאימים – בדקו שהקרטונים נקיים ומסוגלים להחזיק את משקל הפריטים הנארזים. חזקו את הקרטונים בעזרת סרט הדבקה על ידי הדבקת פסים תומכים בתחתית הקרטון.
תיוג – סמנו בעזרת טוש עבה או מדבקה את תכולתם של כל הארגזים – מאיזה חדר נלקחו ומה הם מכילים. רצוי לסמן משני צדי הקרטון על מנת להבטיח נגישות מלאה לתכולה בעת ההובלה והפרוק.
חפצים בעלי ערך סנטימנטלי – שקלו היטב אם ברצונכם להיפטר מפריטים אלה בעיקר כאשר מדובר על צעצועים וחפצים של ילדיכם. תהליך המעבר קשה להם דיו ולכן לא כדאי לגרום לצער ולו הקטן ביותר.
פירוק רהיטים – וודאו שכל הברגים והחלקים מודבקים לרהיט או מאוחסנים בבטחה ובהפרדה בשקית ניילון. הדבר יקל עליכם מאוד בזמן הרכבתם מחדש ולא תצטרכו לבזבז זמן יקר בחיפוש אחר חלקים ומיונם.
מוצרים אלקטרונים – השתמשו בקרטונים מתאימים ועטפו אותם בחומר רך על מנת למנוע פגיעה במהלך הובלת הדירה. ניתן לרפד את האריזה בשקית בועות, או שמיכות.
חומרים דליקים ומסוכנים – הפרידו אותם והובילו בעצמכם בצורה זהירה.
תכולת חדרים – הפרידו את תכולת החדרים על מנת למנוע בלבול ולייעל את פריקת הפריטים בצורה ניכרת.
פריטים לימים הראשונים שלאחר המעבר– הפרידו אותם משאר החפצים. אלו הדברים שיועמסו אחרונים למשאית ויפרקו ראשונים.
חפצים שבירים – רפדו את הקרטון בניירות. כמו כן ארזו כל פריט כשהוא עטוף בנייר על מנת למנוע זעזועים בזמן הובלת הדירה. כמו כן מומלץ לארוז חפצים שבירים בצורה עמידה – כלומר צלחות יש להניח בקרטון בצורה אנכית (על הצד) כוסות ובקבוקים – בעמידה. דבר זה יגביר את עמידות הפריטים במהלך ההובלה והנסיעה.
ניקיון – נקו את דירתכם החדשה עוד בטרם המעבר – כשהיא ריקה. אם צריך הדברה, הזמינו מדביר עוד לפני המעבר.
צילום הנכסים – צלמו את הדירות על מנת למנוע טענות ותלונות בדבר נזקים שלא אתם גרמתם להם.
כלי ניקוי של הרגע האחרון – השאירו מטאטא בהישג יד על מנת שתוכלו לנקות את הדירה שעוזבים שאבק ושאריות קרטון שהצטברו בהובלה.
אוכל ושתייה ליום המעבר – הכינו חטיפים ושתייה שישמשו אתכם במהלך ההובלה ובשעות הראשונות של ההתארגנות בדירתכם החדשה.
ארנונה, תקשורת, גז וחשמל – זכרו להתנתק ולהעביר את השירותים הללו לדירתכם החדשה.
מנויים לעיתון – עדכנו לפחות שבוע לפני הובלת הדירה.
דברי דואר – עדכנו כתובתכם החדשה בדואר. כמו כן בקשו להצטרף לשירות "עקוב אחריי" של דואר ישראל. הדבר יבטיח שתקבלו את דברי הדואר שמגיעים למקום מגוריכם הישן.
כסף ליום המעבר – החזיקו בכסף מזומן למקרה הצורך.
ביטוח – וודאו שלחברת ההובלות יש ביטוח הובלות בתוקף בנוסף, שקלו רכישת ביטוח לתכולת הדירה במהלך ההובלה.
פגישה עם המובילים – פגשו את המובילים תרם שכירתם, התרשמו מהם וודאו שהם יודעים באיזו הובלה מדובר בדיוק – אילו רהיטים, כמה קרטונים, מספר הקומות, האם יש מעלית ואם היא גבוהה מספיק, מהו המרחק מהחניות של המשאית לדירות והאם ישנם מכשולים בלתי צפויים שעלולים לייקר את הובלת הדירה.
חוזה חתום – אל תוותרו על חוזה חתום שמתאר את מהות ההובלה ואת הסכום הכספי שעליו תחויבו בסופה.
איש קשר – וודאו שלחברת ההובלות יש איש קשר זמני שיוכל לענות על שאלותיכם ולעזור בעת הצורך.
מי יבצע את ההובלה וכמה אנשים – בררו כמה מובילים יגיעו לדירתכם ביום המעבר. כמו כן וודאו שהמובילים שייכים לחברת ההובלות עמה סיכמתם ושלא מדובר בחברת משנה.
מה מספקת חברת ההובלות – האם תקבלו קרטונים ו/או חומרי אריזה על מנת לארוז את חפתיכם?
שירותים נוספים – אם אתם זקוקים לשירותים נוספים כגון אריזת הדירה, אחסון התכולה או הובלה עם מנוף, וודאו שחברת ההובלות ששכרתם אכן מספקת את השירותים הללו. דבר זה ימנע את הצורך מעבודה מול מספר גורמים.